12.12.09


Täna tegin rattale väikese pesupäeva! Mootorit ikka annab puhtaks küürida. Köike sitta ei saanudki maha! Pildil on juba siduri ja gaasi trossid küljes ja töökorras. Trossid ostsin Ehitus ABCst 5.50 kr/m. Gaasitrossiks läks 1.5 mm ja siduriks sai vöetud 2 mm. Originaalis oli muidu vastavalt 1.9 ja 2.1 mm. Aga see natuke siia-sinna ei tohiks midagi muuta! Trosside stopperid sain Brauerist 25 kr/tk.

5. detsembril sain lenksu ära keevitatud. Samal öhtul panin rutskad ja muu külge.

27.11.09


Täna avanes vöimalus garaazi minna! Panin uued lenksud peale. Sain ka vana sadula mille umbes öigesse kohta asetasin.

23.11.09


Nädalavahetuel (21. nov) sain löpuks kätte lenksu mida kaua otsind olen. Sellega pisut tööd. Lenks on 26 mm jäme. Sobiks aga 25 mm. Lenksu kinnitused pean pisut suuremaks lihvima ja otsad pean üldse maha löikama. Ja 25 mm (originaal lenksu küljest) toru sinna otsa keevitama. Et rutškad sobiksid. Muidugi tuleb too ka ära poleerida.

18.11.09


Kogun ideid uue sumpari tegemiseks!

Nii palju siis ülearust kraami juba! Plus veel küljekotid ja mölemad istmed.


Otsustasin, et teen enda rattale jäiga raami. Panin ratta alla tagasi ja töstsin vörri tugrauale. Seejärel eemaldasin amordid ja lasin tungrauda järjest alla poole. Kuni sai rehvile piisavalt lähedale nii, et porilaud ka vahle mahuks. Vöitsin sellega 4 - 5 cm. Kere nüüd 4-5 cm madalam. Vöit misugune! Amortide asemele panen jäigad pulgad. Mis vöimaldavad mul kere rehvile vöimalikult lähedale viia.
Nagu pildilt näha, on jäiga raami asemel hetkel 22 ne mutrivöti.

Täna eemaldain tagumised jalarauad. Vötsin maha ka rihma kaitsmed ja möned küljekarbid. Küljekoti alused ja sumbuti.

6.11.09


Koorisin ta ka enam-vähem laiali, et pääsedaligi kaablitele ja pisividinatele. Millalgil peab ka mootori korda tegema ja köike muud.

Ka ilma esiporilauata näeb parem välja.

Täna pääsesin jälle garaazi. Vötsin kohe tagaporilaua ja muu nodi küljest ära, et näha umbkaudselt, milline see vöiks välja nägema hakata! Sest suveks tuleb sinna niivöinaa kiigekülge kinnitatud madal ja väike porikas! Amorte tuleb madalamaks lasta ja jäigemaks. Siis hakkab tagaosa pooleldi juba looma.

5.11.09


Eemaldasin istme ja paagi ning silindripea küljekaane. Küünalt kontrollides selgus, et see on vana ja odav. Pildus sädet igalepoole. Harva ka sinna kuhu vaja oleks. Küünal vahetatud, puhastatud, külge pandud ja käivitatud. Paugupill!

Täna, 5. novembril, sain löpuks oma ratta külma tuule ja lume käest sooja ja hubasesse tuppa viidud. Pidin ta garaazi lükkama, kuna teine ei tahtnud pikast seismisest enam käima minna. Vöisin starterit vägistada palju tahes, aga tema ei anna lootustki. Ja mingi het suri lihsalt kätte ära. Kui aku oleks tühjaks saanud, siis oleks pidanud ta vaikselt ära kustuma. Aga tema otsustas järsult ära surra. Niisiis lükkasin teda mingi 2 km.

Suzuki Savage Ls650p 1989