27.1.10

Seda ka, et ei ole just köige meeldivam garaazis tsiklit ehitada, kui väljas on -25'C külma.
Pildilt ei ole kül hästi näha, aga minu mitu aastat katki olnud pidurihoova ja peegli kinnitus sai jälle terveks. Lasin kinni keevitada. Lakk tämbas kül mustaks, aga pole hullu. Vajab pisut viilimist ja ongi valmis. Milleks raisata uue peale 200 - 300 kr.
Käisin täna jälle garaazist läbi! Viskasin porikale teise kihi vaiku ja klaasriiet peale. Kui ära kuivab, hakkan vormi looma. Löikan kuju välja ja hakkan sobitama. Siis saan edasi vaadata, mitu kihti veel panen jne jne jne.

26.1.10

Täna sain siis kätte esipiduriklotsid, mille ostsin Romka käest! Hind on peal küll 375, kuid sain kätte 125 krooniga. Klotsid on uued!

17.1.10

Sattusin siis täna jälle garaazi. Esimene kiht vaiku oli ilusti ära kuivanud ja sai ratta peale visata. Hetkel pole ta veel sellise kujuga, kui vaja. Panen veel ühe kihi peale ja siis hakkan vormi looma. Korraks tekkis ka möte, et jätaksi porika selliseks krobeliseks nagu see klaasriie on. Teeks kuskil nelja kihilise ja ei pahteldaks ära, vaid sinna peale kannakski värvi ja laki. Ning teeks ka teised detailid selliseks. Paagile paneks ka 1 kihi vaiku ja riiet ning värviks ära. Vöiks jääda väga huvitav.







Selline iste nt parseldati maha mulle 50 krooni eest. Tartus jalgrattapoes töi vana tagantruumist välja vana trenažööri sadula. Müüs mulle siis odava hinna eest ära ja garaazis proovides, istus see ideaalselt ratta peale. Pean ta ära nahatama, metall aluse tegema ja vedrud kinnitama. Vedrud sain samast poest 10 kr/tk.

16.1.10

Kogun taaskord ideid sumpari kinnituseks.




Eile alustain porilaua vorpimist! Tagaporilaua valmistan siis vaigust ja klaasriidest. 5 - 7 kihti ja peaks sobika kyll. Vormiks vötsin pisut laiema rehvi kui minu oma. 150/90/15. Ja et pisut veel laiust ja körgust juurde saada, mässisin kummile ylber lebomati ja kiletasin köik kinni.




8. jaanuaril vötsin löpuks mootori laiali! Leidsin üles põhjuse, miks ratta külg ölist süsimust on. Kummist kork, mille eemaldamisel pääseb ligi tikkpoldile, on väga kulund ja kokku tömband. Tegin hinnapäringu uue punni kohta. 130 kr maksab.